25 Ocak 2017 Çarşamba

Adam Fawer - Oz



     Uzun bir aradan sonra herkese tekrardan merhaba!

    Aslında yazacak çok şey var fakat ben son zamanlarda okuduğum bir kitabın yorumunu yapmak istiyorum. Bu kitap, bir heyecanla aldığım, 'Olasılıksız' ve 'Empati'nin yazarı Adam Fawer'e ait olan son kitap.

    Adam Fawer'in önceki iki kitabı bir solukta bitirdiğim ve favori kitaplarım arasında yerini koruyorlardı. O nedenle hemen 'Oz'u da aldım ve Teşekkür kısmını okurken, yazarın kitaplarının yalnızca Türkiye'de bu kadar popüler olduğunu öğrendim. Ayrıca Türk okurlara teşekkür ettiğini belirtmiş ve editörünün yeni kitap için kendisini sıkıştırdığını ifade etmiş. Buraya kadar her şey oldukça merak uyandırıcı.

   Fakat, istediğim etkiyi alamadım ve  yazarın önceki iki kitabı gibi soluğumu tutarak okumayı geçtim, hayal kırıklığıyla belki son anda şaşırırım düşüncesiyle hızlı hızlı bitirdim. Kitap, bence yetişkinlere hitap eden kimliğe sahip değil. Kesinlikle çocuk kitabı olarak önerilebilecek ki çocuklar için de fazla vahşi kalabilir- o nedenle ortada bir kitap olmuş. Hayal gücünün özensizce ve gelişi güzel hatta zorlanarak kullanılması sonucu böyle bir kitap ortaya çıkabilirdi bence. Sanki zorla yazılmış, basit ve oldukça klasik bir hayal gücü kullanılmış. Yazarın sadece yazmak için yazdığı bir kitap gibi adeta.. Hiç beğenmedim, Okuduğuma pişman olduğum bir kitap oldu. 

    Almayı düşünenler, Adam Fawer'in önceki kitaplarını beğendiyseniz hiç almayın. Çünkü hayal kırıklığının en büyüğünü yaşatmış bize.

Sevgiler

11 yorum:

  1. Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Sizide bloguma beklerim :) www.nurundelidolublogu.tk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://kirtasyesever.blogspot.com.tr/ bloguma beklerim :)

      Sil
  2. http://kirtasyesever.blogspot.com.tr/ bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, Adam Fawer 'ın yalnızca burada ünlü olduğunu bilmiyordum :/
    Çok ilginç gerçekten... Olasılıksız' ı okumuş ve genelin aksine ben beğenmemiştim. Şimdi anlıyorum ki yalnız değilmişim :)
    Oz'u merak ettim ama...
    Kahve yanı kitapta bir kahveye bekleniyorsunuz, sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, kitabın başındaki yazıdan ben de öğrendim. Sadece bizim ülkemizde popüler olması çok ilginç geldi (: Bence, Oz'u hiç merak etmeyin, zaman israfı gibi bir şey olur (:

      Sil
  4. merhabalar, bloguma bekliyorum

    http://gezgiccift.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Merhaba! Blogunuzu yeni kesfettim :) deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi hemen değerlendiricem :) Bende bekliyorum muhakkak:) )https://lavvienrose.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. BU SAYFA ÖRNEK ALDIĞIM SAYFALAR ARASINDADIR. zeyrik'E YAZILARI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM :) ÖZGÜN BİR KANALSINIZ SÜREKLİ TAKİP EDİYORUM BAŞARILAR SİZE:) BU ARADA GÜZEL KİTAP BİLİRİM

    KONULOJİ OLARAK YENİ AÇTIĞIMIZ SAYFALARIMIZI İNCELEYEBİLİRSİNİZ
    BLOGGER: https://konuloji.blogspot.com.tr
    FACEBOOK: https://www.facebook.com/Konuloji-1404836229623473
    TWİTTER: https://twitter.com/konuloji
    YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCvTYP2aAqPYdHtreEW9PK1w
    İNSTAGRAM: https://www.instagram.com/konuloji

    YanıtlaSil
  7. Świetny post ! <3
    obserwuje i zapraszam do mnie
    https://milentry-blog.blogspot.com

    YanıtlaSil