21 Ekim 2015 Çarşamba

Nişan Hazırlıkları - Alyans, Takı & Nişan Yastığı




     Aslında nişan merasimi, sözün daha geniş topluluk içinde olanı bence. Sonuçta aynı merasim yapılıyor, olay sadece olay biraz daha netlik kazanıyor, evliliğe bir adım daha yaklaşılıyor. Hazırlık kısmında ikisi arasındaki detayları nişan hazırlığı içindeyken daha net fark ediyorsunuz. Biz söz için tepsi ve ince bir yüzük tercih etmiştik. Buradaki yazımdan o başlığa ulaşabilirsiniz. Nişanda da aynı tepsiyi kullanmak istemedik. O yüzden farklı bir tercih yaptık. Detaylara gelecek olursak;

Alyans & Takı

     Bu yazımdaki en zor seçim bence alyanstı. Karşınıza milyonlarca seçenek sunuyorlar. Aslında ne kadar çok kuyumcu gezerseniz gezin belli bir zamandan sonra bütün alyanslar gözünüze aynı geliyor ve kararsızlık başlıyor.

     Sözde alyans alanlar da var. Tercih meselesi tabi, kişiden kişiye değişir. Biz sözde ince yüzük tercih etmiştik, nişanda alyans almayı planladığımız için. Zaten sekiz ay sonra nişan olacaktı. O zamana kadar aile arasında takıldığı için sözde alyans tercih etmemiştik.

   Nişan zamanı geldiğinde, söz yüzüğü seçerken nişan için alyansı da bir şekilde belirlemiştik kafamızda. Alyansı daha kalın, hareketli ve modern düşündük hep. Çünkü söz yüzüğümüz neredeyse yok gibiydi. İnceliği biraz abartmışız (:

   Çok fazla kuyumcu gezmedik, birkaç kere internetten bakındık ve ne tarz bir şey istediğimize karar verdik. Daha sonra kuyumcuya gidip bize o modelleri göstermesini istedik. Tabi ki tüm modellere de baktık. (: Hepsini denedik. İki tanesini eledik. En sonunda kararımızı verdik. Fakat bu yüzük fotoğraftaki sarıydı ve ortasından beyaz şerit geçiyordu. Biz sarı istemediğimiz için gümüş yaptırdık ve ben biraz daha kalınlaştırdım yüzüğü. Yüzüklerimiz hazır olduğunda kesinlikle doğru seçimi yaptığımızı fark ettik. (:

    Takıya gelince, sarı renkten hoşlanmadığım için beyaz altın bir set tercih ettim. Sade, abartıdan uzak bir set. Herkesin zevki farklı tabi ki. Ben fazla aramadan bu sete karar vererek, zevkime ve nişana uygun bir seçim yaptığıma inanıyorum.(:








Nişan Yastığı

    Girişte de dediğim gibi, söz tepsisini nişanda kullanmak istemedik. Yeni bir tepsiyi de gerekli görmediğimiz için annem fotoğrafta gördüğünüz nişan yastığını hazırladı. Yüzükleri kurdelenin uçlarına bağladık. Makası da kenarına koyduk. Abartıdan uzak, sade ve şık bir tasarım olduğu için de anneme burdan çok teşekkür ediyorum. (:

    


 Nişan hazırlık sürecinde ister istemez geriliyor insan. Birbirimizi kırmadan, en az hasarla bu işleri halletmeye çabalamak aslında en önemlisi. Sonrasında, pişman olmayacağınız bir tercih geliyor. 

Sevgiler





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder