17 Ekim 2015 Cumartesi

Nişan Hazırlıkları - Bohça Alışverişi




     Herkese merhaba!

     Bir süredir başlıklara ayırdığım 'Nişan Hazırlıkları'nın ikinci başlığıyla buradayım. Bu başlıkta, keyifli, heyecanlı ama çok yorucu, adet yerini bulsun diye yapılan bir alışverişten bahsedeceğim.

    Biz söz zamanı da bohça hazırlamıştık. Buradan ulaşabileceğiniz 'Söz Bohçası Alışverişi' yazımda da dediğim gibi aslında günlük kullanım için sade ve kendi seçimlerimizle küçük bir hediye olmuştu bizim için bu bohça. Fakat nişan bohçası söz alışverişinden biraz daha detaylı oldu tabi ki. Ayrıntılara gelince; bizim damat bohçası için hazırladığımız liste,

  • Bir takım giysi, kemer
  • Ayakkabı, cüzdan
  • Bir takım iç çamaşırı
  • bir takım pijama
  • Terlik, çorap
  • Parfüm, deodorant
  • Tırnak makası seti, tarak, saç kurutma makinesi, lif, sabun
  • Ekstra bir kazak
  • Bavul

      Gelin için de aynı liste içinde farklı olarak makyaj malzemeleri vardı. Aslında listeye farklı şeyler de ekleyebilirsiniz tabii. Benim araştırdığım kadarıyla tıraş makinesi - ki biz onun yerine saç kurutma aldık çünkü damat bey kendi tıraş olmuyor-, şampuan,kulak pamuğu, kravat, damatlık, kol düğmesi gibi şeyler de konabiliyor. Ama biz yine (sözde olduğu gibi) kenarda durmasın düşüncesiyle kullanabileceğimiz şeyler almayı tercih ettik. Şampuan, kulak pamuğu gibi parçalar koymak yerine minik, dekor amaçlı seyahat boyu şampuan ve duş jeli koyduk. Röpteşambır almadık, gereksiz geldi ki zaten kullanmayacağını damat bey kendisi söyledi. (:

      Alışveriş merkezinde bohça alışverişi yapmak söz zamanında memnun kaldığımız bir durum olduğu için bu sefer da Akasya'da buluştuk. Bütün listeyi bir günde bitiremedik elbette. Ama beden ölçüleriyle alınanları aldık. Şimdiden belirtmem gerek, o gün için en rahat giysi ve ayakkabılarınızı tercih edin. (: Çünkü kısa bir alışveriş olmuyor. yaklasış 6- 7 saat sürebiliyor. Gerçi kişilere de bağlı bir şey ama ben buraya not alıyım yine de . (:

      Ben kendi bohçam için siyah kumaş pantolon ve beyaz dantel detaylı bluz ve siyah deri detaylı elbise aldım. Günlük giyilmeye (çalışmıyorsanız) pek müsait olmasa da davetlerde giyilebilecek parçalar seçtim. Makyaj malzemesi olarak, ruj, rimel, göz kalemi ve BB krem aldım. Parfüm ise Acqua di Gioia'ydı. Klasik, pudra rengi saten bir pijama takımı, siyah topuklu sandalet, yazlık ev terliği ve sade iç çamaşırı seçtim.

   Damat için krem kanvas pantolon ve koyu yeşil keten gömlek, lacivert ayakkabı, kahverengi kemer aldık. Röpteşambır istemediği için kendi seçimi penye pijama takımını tercih etti. Parfüm olark Spice Bomb'ı tercih etti. Geriye kalan parçaları da kayın validelerin tercihine bıraktık. (:

       Bohçaları yerleştirmek için de bavullar aldık. İlk başta bavul gözüme çok abartı göründü. Çünkü diğer bohça alışveriş listelerini görünce onlar anca bavula sığar diye düşünüyordum. Sonra, bavulu doldurmaya başlayınca sığmayacak korkusu yaşamadım değil. (: kozmetik malzemeleri için de ferforje obje aldık, onun içine koymayı planladık.

   Nişan bohça alışverişi marka tercihlerine göre yaklaşık olarak, 1500 - 4000 arası değişebiliyor. Benim bohça alışveriş maceram bu şekilde sonlandı. Umarım fikir açısından yardımcı olabilmişimdir. Söz bohçasına göre daha detaylı ve bir o kadar da yorucu olan bu alışverişi tün gelinlerin yaşaması dileğiyle.
Sevgiler



1 yorum: