22 Haziran 2015 Pazartesi

Kız İsteme&Söz Hazırlıkları

     'Evlilik Defterim' kategorisindeki ilk yazım bu süreçteki ilk adımdan başladı tabi ki. Bilindiği üzere tekliften sonra evlilik yolundaki ilk adım kız istemedir. Kız isteme kültürlere göre farklılık gösterir. İki tarafında kültürleri farklı olduğu için biz arada küçük değişiklikler yaptık. Kız isteme ve söz merasiminin bir arada olmasını uygun gördük. Aynı zamanda küçük bir bohça yapılmasına karar verdik.

     Aileler görüşüp anlaştıktan sonra Ekim ayında sözün olacağına karar verildi. İki taraf toplamda 40 kişi kadar olduk. Kız isteme evde olduğu ve erkek tarafı farklı şehirde oturduğu için bu merasim yemekli davet tadındaydı.

     Misafirlere önden usulünce kahve servisi yapıldı tabi. Kız isteme gerçekleşti ve yüzükler takıldıktan sonra yemek servisi başladı. Kalabalık olduğu için yemekleri, içecekleri ve tabakları self-servis tarzı salondaki masaya yerleştirdik ve isteyen istediği kadar aldı. Yemek listesine gelince:
  • 2 tepsi su böreği, böreği dilim börekten sipariş verdik. Telefonla sipariş verip saatini söylediğiniz zaman, istenilen vakitte paketlenmiş, taze biçimde börekler elimizdeydi.
  • 2 çeşit poğaça, peynirli ve patatesli olmak üzere
  • ıspanaklı ve patatesli mini börekler, marketlerde de rahatça bulabileceğiniz dondurulmuş atıştırmalık boyutunda
  • önemli sofraların olmazsa olmazı yaprak sarma, 1 büyük tencere boyutunda hazırladık
  • kısır, patates ve makarna salatası
  • 4 çeşit kurabiye, un kurabiyesi, kakaolu kurabiye, fındıklı ve tahinli kurabiye
  • 1 tepsi ev baklavası, baklavayı da dilim börekten söyledik. daha önceden deneme amaçlı küçük porsiyon sipariş vermiştik ve beğenmiştik. Uğraşmak istemeyenlere öneririm.
  • ve tabiki pasta, pastayı Pileki 'de yaptırdım. Butik pastacılarla da görüştüm fakat istenilen fiyat oldukça yüksekti ve pastayı tatma şansım yoktu. Bu nedenle önceden de alışveriş yaptığım ve tadına güvendiğim pastaneyi tercih ettim. İlgilerine hayran kaldım ve internetten bulduğum bir modelin aynısını yapmışlardı. Üstelik fiyatı da butik pastacılara göre oldukça uygundu. İlerde pasta yatırmak isteyenlere Pileki Pastanesini kesinlikle öneririm.
     Benim sözümde davetlilere sunduğumuz yiyecekler bunlardı. Söz sonunda herkes çok memnun kaldı ve bizim amacımız da tabi ki buna yönelikti. Aileler daha önceden tanışık oldukları için çok sıcak bir ortam oldu ve self-servis yöntemi eleştirilmedi. Aslında biz de bu konu üzerinde çok düşünmüştük. Çünkü böyle durumlarda kız tarafından bir hizmet bekleniyor ama farklılık yapmak ve kalabalık içinde servisin zor olacağını düşünerek böyle bir karar vermiştik. Sonuç olarak her şey çok güzel her iki taraf çok memnun kaldı bu durumdan. Yazımın sonuna sipariş verdiğim siteleri de ekleyeceğim. Belki bir göz atmak istersiniz. 
Follow my blog with Bloglovin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder