29 Haziran 2015 Pazartesi

Ahmet Ümit Polisiyesi




     Ahmet Ümit'in her kitabını okuduğumu söylemem doğru olmaz. Ama ard arda kaleme aldığı son üç kitabından bahsetmek istiyorum.

     Kronolojik sırayla gidersek ilki, İstanbul Hatırası. Komiser Nevzat serüveni bu kitapta önceki kitaplarına göre kalıcı görünüyor. Polisiye ve tarih sevenler için harika bir roman. İstanbul'u sevmeyenleri bile İstanbul'a hayran bırakacak bir dille kaleme almış kitabı. Son derece sürükleyici, şaşırtıcı ve etkileyici bir kitap.



     İkinci olarak, Sultanı Öldürmek geliyor. Bu kitapta şahane bir aşk hikayesi etrafında işlenen cinayetleri kaleme almış. Ayrıca, Osmanlı Devletinin imparatorluğa dönüşme hikayesi bir önceki kitap gibi oldukça sürükleyici. Yine, tarih sevenler, özellikle Osmanlı ve Fatih Sultan Mehmed Han'ın tarihine ilgi duyanlar için tavsiye edilir.

     Son kitap da Beyoğlu'nun En Güzel Abisi.  Bu kitap bizi çok fazla eskilere götürmüyor. Ama yazarın cinayet çözümleme sırasında Taksim ve Tarlabaşı'nı anlatımı okuyucuda sanki oralarda hep bulunuyormuş hissini veriyor. Okunması gereken kitaplar arasında olduğunu düşünüyorum.
     
     Ahmet Ümit'in bu üç kitabı her insanın kütüphanesinde bulunmalı. Çünkü bu kitaplardan birini okurken sanki iki farklı kitap okuyor gibi oldum ben. Cinayet çözümlemeye çalışılırken polisiye, tarih ve mekan anlatılırken de tarihi bir kitap okuyor hissi uyandırdı bende. Ayrıca, komiser Nevzat ve yardımcıları Ali ve Zeynep, her yeni çıkan kitabıyla birlikte sanki uzun süredir görüşmediğiniz dostlarınız gibi oluyor. Bu üç karakteri oldukça iyi tanıyorsunuz zamanla çünkü.

     Polisiye ve tarih sevenler için, Türk yazar tercih edecekseniz bu kitapları mutlaka okuyun, okutun. (:

Keyifli okumalar
Zeyrik



Not: Resimler internetten alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder